2015. január 21.

Camilla Läckberg: Jéghercegnő



Kép  forrása: Moly

Fjällbacka idilli tengerparti kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit. Vagy talán mégsem?

Erica szülei hagyatékát rendezi, amikor egy nap gyerekkori legjobb barátnőjét felvágott erekkel holtan találják nyaralója fürdőkádjában. Először öngyilkosságra gyanakszanak, de ezt Erica nem fogadja el, ezért saját szakállára nyomozni kezd. Később már Patrik Hedströmmel, a tanumshedei rendőrkapitányság nyomozójával kart karba öltve próbálják meg kideríteni, mi történhetett az áldozattal, és mi lehet az szörnyű titok, ami több ember életét is megváltoztatta. S ha ez nem lenne elég, Ericának még a saját családja is fejfájást okoz.


A Jéghercegnő hangulatos krimi, azonnal megtetszett az ajánló alapján. A gyanúsítottak száma véges, titkok viszont bőven akadnak. Egy pillanat alatt kiderül, hogy mindenkinek van rejtegetni valója, és akad, aki még ölni is képes azért, hogy ne derüljön fény a titkára.

A történet remek, olvastatja magát. Egy nagy hibája van: kiszámítható. (Ezért nem is igazán tudok mit írni anélkül, hogy poéngyilkos legyek.) Kevés dolog/titok volt, amire nem jöttem rá, de sajnos a gyilkost most nem sikerült „lelepleznem”.

A karakterek élnek, bárkinek lehetnének a szomszédai. Van köztük néhány igazán kivételes személy.

A csattanó a végén remek!
Amit sajnáltam, hogy nem lett minden szál elvarrva.

Ez volt az első skandináv krimi, ami a kezem ügyébe került, de nem bántam meg. Talán elolvasom majd a folytatásokat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése